Breaking News

«Έφυγε» ο θρύλος της μουσικής David Bowie (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, David Bowie, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη που έδωσε για 18 μήνες με τον καρκίνο.

Ο γιος του Duncan επιβεβαίωσε την είδηση, γράφοντας στο Twitter: "Πολύ θλιβερό και λυπηρό, αλλά είναι αλήθεια".

Με μια λιτή ανακοίνωση που ανέβηκε χθες στον επίσημο λογαριασμό του, ενημερώθηκαν οι χιλιάδες φίλοι του και θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο:

"Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του στο πλευρό του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Ενώ πολλοί μοιράζεστε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών της οικογένειας κατά τη διάρκεια του πένθους".


Η τελευταία του φωτογραφία καταγράφηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη με τον David Bowie να δείχνει εμφανώς καταβεβλημένος.


Γεννήθηκε στο Brixton, στο Νότιο Λονδίνο, στις 8 Ιανουαρίου 1947. Το πραγματικό του όνομα ήταν David Jones.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust.

Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει τεράστιες επιτυχίες. Στο απόγειο της δόξας του το 1970 δήλωσε ότι ήταν αμφιφυλόφιλos.

Ήταν παντρεμένος δύο φορές. Παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα Angie το 1970, και ο γιος του ζευγαριού Duncan γεννήθηκε το επόμενο έτος πριν χώρισαν το 1980. Αργότερα παντρεύτηκε το super model, Iman, με την οποία έχει μια κόρη την Alexandria, που είναι πλέον 15 χρονών.