Breaking News

Θα μείνετε άναυδοι! Δείτε πόσο πουλήθηκε η φωτογραφία μιας... πατάτας (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αν νομίζετε ότι τα πανάκριβα αντικείμενα μπορεί να αποτελούνται μόνο από  διαμάντια, μαργαριτάρια ή χρυσό, τότε κάνετε λάθος. 

Η φωτογραφία με μια πατάτα μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο δαπανηρή. Ακούγεται παράλογο αλλά είναι αλήθεια.

Η φωτογραφία της πατάτας που βλέπετε, μπορεί να φαίνεται συνηθισμένη φωτογραφία, αλλά είναι από τις πιο ακριβές φωτογραφίες του κόσμου. Πουλήθηκε τον περασμένο χρόνο για 1 εκατομμύριο ευρώ!

Η φωτογραφία, με τίτλο «Potato #345 (2010)" είναι από τον φωτογράφο Kevin Abosch - ο οποίος χρεώνει τεράστια ποσά για τις φωτογραφίες του - και επιχειρηματίες όπως και εύπορα στελέχη της Silicon Valley "αγωνίστηκαν" για να την αποκτήσουν.

Το Business Insider αναφέρει ότι το "εικονικό μαύρο φόντο" που συνηθίζει στις φωτογραφίες του ο Abosch έχει γίνει ένα είδος συμβόλου στην ελίτ των επιχειρήσεων και της ψυχαγωγίας με τους πλούσιους και διάσημους να προσφέρουν από 150.000 μέχρι 500.000 δολάρια για μια φωτογραφία του.


"Η πατάτα είναι από τα αγαπημένα θέματα του Kevin επειδή, όπως και οι άνθρωποι είναι όλες διαφορετικές αλλά άμεσα αναγνωρίσιμες. Έχει φωτογραφήσει πολλές πατάτες αλλά αυτή είναι η πιο αγαπημένη του" αναφέρει το στούντιο του Abosch στο PetaPixel.com.

Η πώληση ήρθε όταν ένας πλούσιος αγοραστής επισκέφθηκε το σπίτι του φωτογράφου στο Παρίσι το 2015 και είδε τη φωτογραφία που βρισκόταν τον τοίχο. Η τιμή ήταν αδιαπραγμάτευτη: 1.000.000 ευρώ, περίπου 1.083.450 δολάρια με σημερινή ισοτιμία. Ο αγοραστής συμφώνησε με την τιμή και αγόρασε τη φωτογραφία, καθιστώντας την, την πιο ακριβή του Abosch μέχρι σήμερα.


Ωστόσο η πιο ακριβή φωτογραφία παραμένει το "Phantom" του Peter Lik που πουλήθηκε 6,5 εκατομμύρια δολάρια...