Breaking News

Oι δύο Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
O αριθμός των δισεκατομμυριούχων κατέγραψε μικρή πτώση φέτος στον κόσμο, για πρώτη φορά από το 2009 και το ύψος της περιουσίας τους μειώθηκε επίσης. 

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes. 

Στον κατάλογο του 2016 φιγουράρουν 1.810 δισεκατομμυριούχοι, 16 λιγότεροι σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Η συνολική περιουσία τους μειώθηκε κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια κι ανέρχεται πλέον στα 6,480 τρισεκατομμύρια δολάρια.Το περιοδικό εξηγεί τη σχετική αυτή μείωση λόγω της αστάθειας του χρηματοπιστωτικού τομέα, της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και του ισχυρού δολαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την ανακατανομή των ευπόρων του πλανήτη.

Μόλις οι δύο από τους 20 πρώτους του προηγούμενου έτους διατήρησαν την ίδια θέση στην κατάταξη.   Δύο είναι επίσης και οι μοναδικοί Έλληνες στη φετινή λίστα.

Στη θέση 688 βρίσκεται ο 62χρονος Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος έχει ανέβει σχεδόν 50 θέσει; σε σχέση με την κατάταξη του 2015 όπου τον συναντούσαμε 737ο. Η φετινή του περιουσία προσδιορίζεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (Real Time Net Worth).    


Στη θέση 906 βρίσκεται ο 69χρονος Σπύρος Λάτσης ο οποίος κατέχει περιούσια 2 δισ. (Real Time Net Worth). Στην λίστα του 2015 ήταν ωστόσο στη θέση 782.   


 Περισσότερες λεπτομέρειες στο: lifo.gr