Breaking News

Συνετρίβη νότια της Καρπάθου η πτήση της EgyptAir (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πτήση της EgyptAir από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο με 66 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα...

Μετά από πολλές ώρες ερευνών ανακοινώθηκε από την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία στο Twitter πως βρέθηκε το κουφάρι του μοιραίου αεροσκάφους.

Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος να επιπλέουν στη θάλασσα περίπου 230 μίλια νότια από τα νησιά της Κρήτης και της Καρπάθου.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Airbus A320 άφησε το αεροδρόμιο Charles De Gaulle της γαλλικής πρωτεύουσας χθες το βράδυ, πέρασε πάνω από τον ελληνικό εναέριο και μετά τις 3 το πρωί συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρχε καμία κλήση κινδύνου.

Υπήρχαν 56 επιβάτες στο αεροσκάφος, ανάμεσά τους 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί και από ένα άτομο από Βρετανία, Βέλγιο, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Τσαντ, Πορτογαλία, Αλγερία, Σουδάν και Καναδά.

Στην πτήση MS804 επέβαιναν επίσης 10 άτομα από το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων των τριών φρουρών ασφαλείας.

Οι Έλληνες ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας είπε ότι μίλησαν με τον πιλότο όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Ελλάδα και δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα.

Το αεροπλάνο στη συνέχεια εξαφανίστηκε 10 μίλια από τη στιγμή που εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο κι ενώ βρισκόταν στα 37,000 πόδια.


Υπηρεσίες διάσωσης των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων δήλωσαν ότι έλαβαν σήμα στις 4:26 πμ τοπική ώρα αλλά δεν ανέφεραν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι της αιγυπτιακής αεροπορίας επιβεβαίωσαν αργότερα πως υπήρξε συντριβή λέγοντας ότι η έρευνες για τα συντρίμμια βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σταλεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, περίπου 40 μίλια από την αιγυπτιακή ακτή.

Μια γαλλική πηγή ασφαλείας δήλωσε στην Telegraph: "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης."

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των επιβαινόντων συγκεντρώθηκαν στα αεροδρόμια του Charles De Gaulle και του Καΐρου και αναμένουν νέα των αγαπημένων τους προσώπων.