Breaking News

«Έφυγε» σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος Έλληνας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 112 ετών, μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας, καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Ο Θεόδωρος Μασούρας διεκδικούσε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου της Πάτρας, της Αχαΐας και ενδεχομένως της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το Patras TV.

Ο μπαρμπα-Θόδωρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 13 ετών, 35 ετών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και 62 την περίοδο της Χούντας.

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να ήταν κατάκοιτος ωστόσο δεν έχασε την πνευματική του διαύγεια, γράφοντας ποιήματα που θα μείνουν παρακαταθήκη στα παιδιά, στα εγγόνια, στα δισέγγονα και στα τρισέγγονά του.

Είχε καταγωγή από την Κρυόβρυση Ηλείας όμως εγκαταστάθηκε από νωρίς στο χωριό Κάλφα Τριταίας όπου και πέρασε ολόκληρη τη ζωή του. Αγρότης στο επάγγελμα, πάλεψε με τη σύζυγό του - η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από πολλά χρόνια - για να μεγαλώσουν τα 5 παιδιά τους.

Πρόσεχε τη διατροφή του και ήταν όρθιος μέχρι και το 2015. Πριν μερικά χρόνια έχασε τους δύο γιους του ενώ είχε άλλα 8 αδέρφια που έφυγαν από τη ζωή με μέσο όρο ηλικίας τα 100 χρόνια.

Δείτε το βίντεο του Patras TV.