Breaking News

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το «φονικό τηλέφωνο» του Χίτλερ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πουλήθηκε 243.000 δολάρια σε δημοπρασία στo Chesapeake City του Maryland, των ΗΠΑ, το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ για να δίνει διαταγές θανάτου για εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το τηλέφωνο, το οποίο είχε χαραγμένο το όνομά του, βρέθηκε το 1945 στο καταφύγιό του στο Βερολίνο και το παρέλαβε από Ρώσους στρατιωτικούς, ως αναμνηστικό, ο Βρετανός αξιωματικός Sir Ralph Rayner μετά την παράδοση της Γερμανίας.


Σύμφωνα με τη Mirror Online, όταν λίγο αργότερα ο Rayner κλήθηκε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους αρχηγούς μυστικών υπηρεσιών, επέστρεψε έχοντας το τηλέφωνο στη βαλίτσα του και δεν μίλησε γι' αυτό για δεκαετίες, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για λεηλασία. Λίγο πριν το θάνατό του, το 1977, το παρέδωσε στο γιο του Ranulf.



Ο αγοραστής έκανε την προσφορά μέσω τηλεφώνου ενώ η ταυτότητά του δεν έγινε γνωστή. Το κόκκινο τηλέφωνο,  «το πιο «καταστροφικό όπλο όλων των εποχών» σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Alexander Historical Auctions, πωλήθηκε τελικά 243.000 δολάρια. Η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια.

Πηγή: Mirror