Breaking News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Πέταξε» ξανά η Στεφανίδη - «Χάλκινη» η Παπαχρήστου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το ασημένιο μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του επί κοντώ, ήταν σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη και της Βούλας Παπαχρήστου να ανέβουν το Σάββατο στο βάθρο με τις καλύτερες αθλήτριες στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα και απέδειξε πως είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στο πλανήτη.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, η ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ., ύψος στο οποίο έφτασε από τα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσεκ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,55 μ., με μια χαμένη προσπάθεια, που λίγο έλειψε να της στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Πέρασε στη συνέχεια τα 4,65 μ., ύψος που την έβαλε και στα μετάλλια, αφού εκτός από την Ρίζιχ καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει. 

Η Στεφανίδη σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην δοκιμάσει στα 4,70 μ. και 4,75 μ., ύψη που είχε ξεπεράσει με την πρώτη η Γερμανίδα και την έφερναν στην πρώτη θέση. Η απόφαση της την δικαίωσε, αφού η Ρίζιχ τα βρήκε σκούρα τόσο στο 4,80 μ. όπου έκανε ένα άλμα, όσο και στο 4,85 μ., όπου συνέχισε με δύο προσπάθειες. Η Στεφανίδη στη συνέχεια ανέβηκε πάνω από τα 4,85 μ. κι έπειτα προσπάθησε να απειλήσει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα, δοκιμάζοντας στο 4,91 μέτρα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δείτε στο βίντεο το "χρυσό" άλμα της.


Η Βούλα Παπαχρήστου είχε καλύτερη επίδοση στα 14,24 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα, όπου κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ δύο φορές. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,04 μ., συνέχισε με 14,20 μ. και 14,24 μ., ενώ το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν το τέταρτο όπου μετρήθηκε 14,17 μέτρα.

Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις ήταν νικήτρια με ένα στην ουσία έγκυρο άλμα, το δεύτερο, το οποίο μετρήθηκε στα 14,37 μ. και αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Δεύτερη αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που βελτίωσε τέσσερις φορές την επίδοση με την οποία ταξίδεψε στο Βελιγράδι, με αποκορύφωμα το 14,32 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο την προσπάθεια της Ελληνίδας αθλήτριας που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.