Breaking News

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εικόνες καταστροφής ήρθαν στη δημοσιότητα από το μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετά την έκρηξη σήμερα το μεσημέρι (περίπου 14:30 τοπική ώρα) μέσα σε βαγόνι που κινούνταν μεταξύ των σταθμών Sennaya Ploshchad και Sadovaya. Ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε έναν άλλο κοντινό σταθμό.

Περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά - σύμφωνα με τη Daily Mail  - ενώ τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Αρχικά υπήρχε ενημέρωση για δύο εκρήξεις. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη  την ευθύνη για την έκρηξη, ωστόσο φέρεται να έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για δύο άτομα.


Τη στιγμή της έκρηξης ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο σταθμός Sennaya Ploshad είναι ένας από τους κύριους του μετρό της ρωσικής πόλης, καθώς συνδέονται τρεις γραμμές του υπόγειου σιδηρόδρομου. Βρίσκεται κάτω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο Sennaya, καθώς και από τα γραφεία της Gazprombank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας.