Breaking News

Τριήμερο πένθος στις Έ.Δυνάμεις - Η ανακοίνωση για τους νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θρηνεί η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις το χαμό 4 αξιωματικών, από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Χιούι», στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας. 

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, Βασίλης Μπελετσιώτης, έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τη συντριβή του ελικοπτέρου, ενώ επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες: ο υποστράτηγος και υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη συνέντευξη, όπως τη μετέδωσε η ΕΡΤ1.