Breaking News

Grenfell Tower - Λονδίνο: Αυξήθηκαν οι νεκροί από την πυρκαγιά - «Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες» (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ότι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, μετά την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, τον πύργο 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, στην περιοχή του βόρειου Kensington. 

Ο εκπρόσωπος Dany Cotton ενημέρωσε, επίσης, ότι εξακολουθεί να υπάρχει "άγνωστος αριθμός αγνοουμένων" στα ερείπια του Grenfell Tower.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί έφτασαν πλέον τους 17, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση,


Η πρωθυπουργός Theresa May έχει υποσχεθεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. Η αιτία της φωτιάς εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι ξεκίνησε από τον 4ο όροφο.


Δεκάδες άνθρωποι, που έμειναν άστεγοι, πέρασαν τη νύχτα σε αυτοσχέδια κέντρα. Η τοπική Αρχή ενημέρωσε ότι 44 νοικοκυριά κατέληξαν μέχρι στιγμής σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης, όπου τους παρείχαν τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες.

Επίσης, έχει συσταθεί ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης - 0800 0961 233 - για όσους ανησυχούν για φίλους τους ή για μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή; BBC. com