Breaking News

Ζάκυνθος: Νύχτα κόλασης στις Μαριές και προσαγωγές υπόπτων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε σχετική ύφεση βρίσκεται σήμερα το πρωί, Δευτέρα 28 Αυγούστου, το πύρινο μέτωπο στις Μαριές, μετά τη νύχτα κόλασης που βίωσαν οι κάτοικοι της Κοινότητας, αφού η φωτιά μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο χωριό και οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες, ευτυχώς χωρίς σοβαρές απώλειες.

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρίσκονται ακόμη στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα στο χωριό της Ζακύνθου έγιναν δύο προσαγωγές υπόπτων. Ο ένας μάλιστα. σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική.

Νύχτα κόλασης στις Μαριές 

Μέχρι τις 04:00 π.μ. τα ξημερώματα της Δευτέρας το μέτωπο βρισκόταν περιμετρικά του χωριού και συνέχιζε να το απειλεί, ενώ πιο μακριά συνέχιζαν να καίγονται δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις. 

Νωρίτερα, γύρω στις 11:30 το βράδυ της Κυριακής οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικήσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες. 

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του Δήμου, οι υπόλοιποι κάτοικοι όμως έμειναν στις θέσεις τους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συνεχή ενημέρωση για τα μέτωπα τον πυρκαγιών στη Ζάκυνθο στο imerazante.gr