Breaking News

«Ποτάμι» το Τέξας από τον τυφώνα Harvey (Βίντεο drone + photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους απεγκλώβισαν τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή του Χιούστον, καθώς ο Harvey συνεχίζει να πλήττει το Τέξας με τη μορφή έντονων βροχών. Μπορεί ο καταστροφικός τυφώνας να υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ωστόσο οι καταστροφικές συνέπειες παραμένουν τεράστιες.

Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές για πιθανά νέα θύματα σε οχήματα που βυθίστηκαν στο νερό, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.


Δύο θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής: Στο Rockport ένα άτομο πέθανε μετά από πυρκαγιά σε σπίτι, την Παρασκευή το βράδυ. Επίσης, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Χιούστον το Σάββατο, την ώρα που οδηγούσε στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) κάνει λόγο για καιρικές συνθήκες "άνευ προηγουμένου".


Ο κυβερνήτης Abbott είπε ότι περίπου 250 δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν στο Τέξας, προσθέτοντας "Έχουμε να κάνουμε με ένα τρίγωνο συνεχούς βροχής, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Houston, Victoria  και Corpus Christi".

Ο δήμαρχος του Χιούστον,  Sylvester Turner, κάλεσε τους κατοίκους να μην ειδοποιούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν η κατάσταση είναι απειλητική για τη ζωή τους.


Το αεροδρόμιο του Χιούστον, Bush, ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις έχουν σταματήσει μέχρι την επόμενη ειδοποίηση. Το άλλο αεροδρόμιο του Χιούστον, Hobby, είναι επίσης κλειστό, με πλημμυρισμένους διαδρόμους.

Στην Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Trump θα επισκεφθεί το Τέξας την Τρίτη για να εξετάσει την κατάσταση από κοντά.


Πληροφορίες από: BBC