Breaking News

Έφτασε στη Φλόριντα ο τυφώνας Irma (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο φονικός τυφώνας Irma, που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στην Καραϊβική, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 24 νεκρούς, έφτασε στις ακτές της Φλόριντα και συγκεκριμένα στα νησιά Florida Keys.

Τα επίπεδα των υδάτων αυξάνονται ήδη στις ακτές του αμερικανικού κράτους, όπου αναμένεται να "χτυπήσει" η  τροπική καταιγίδα.

Περίπου 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, υπάρχουν 70.000 άτομα σε καταφύγια εκκένωσης σε όλη τη Φλόριντα, ενώ το κράτος δήλωσε το Σάββατο ότι περισσότερα από 400 καταφύγια είναι ανοιχτά, κυρίως σε σχολεία, εκκλησίες και κοινοτικά κέντρα.

Επίσης, οι Αρχές προειδοποίησαν όσους δεν έφυγαν από την περιοχή ότι είναι αργά να το κάνουν, καθώς στα μέρη της νότιας Φλόριντα οι  έντονες βροχές και άνεμοι καθιστούν αδύνατη την οδήγηση.

Με τους μέγιστους ανέμους να έχουν ταχύτητα 193 χλμ/ώρα, ο τυφώνας Irma είχε υποβιβαστεί στην κατηγορία 3, μετά την άφιξη στην βορειοανατολική περιοχή της Κούβας. Ωστόσο, όσο προσεγγίζει τη Φλόριντα, ενισχύεται και έχει αναβαθμιστεί εκ νέου στην κατηγορία 4, με τους ανέμους να αγγίζουν τα 209 χλμ/ώρα.


Δείτε στο ρεπορτάζ του Fox News εικόνες από το Μαϊάμι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο τυφώνας Irma αναμένεται να πλήξει την ηπειρωτική Φλόριντα περίπου στις 7 το πρωί της Κυριακής (15:00 το μεσημέρι ώρας Ελλάδας).


Πληροφορίες από: BBC