Breaking News

Μεξικό: Πάνω από 60 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό στη νότια ακτή του Μεξικού. Τουλάχιστον 61 είναι οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το BBC, μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στις πολιτείες Tabasco, Oaxaca και Chiapas, όπου υπάρχουν φόβοι ότι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο σεισμός μεγέθους 8,2 Ρίχτερ, που έπληξε το Μεξικό στις 23:50 (τοπική ώρα) την Πέμπτη, ήταν ο πιο ισχυρός του αιώνα στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, δήλωσε ότι 45 θάνατοι έχουν αναφερθεί στην Oaxaca, 12 στην Chiapas και 4 στο Tabasco.


Ανάμεσα στους νεκρούς οι περισσότεροι (17) είναι στην πόλη Juchitán της πολιτείας Oaxaca, όπου το δημαρχείο και άλλα κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. "Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είναι η πιο τρομερή στιγμή στην ιστορία της πόλης" είπε ο δήμαρχος Gloria Sanchez.


Ο Arturo Wallace του BBC μετέδωσε ότι η πληγείσα περιοχή είναι το φτωχότερο και λιγότερο ανεπτυγμένο τμήμα του Μεξικού και ότι το πλήρες εύρος των ζημιών δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές.

Τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε στη Γουατεμάλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Jimmy Morales.