Breaking News

Τραγωδία στο Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ - Πάνω από 210 οι νεκροί (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο Μεξικό από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα την Τρίτη, περίπου στις 21:11 (ώρα Ελλάδας), στην περιοχή της πολιτείας Puebla.

Σύμφωνα με το BBC, 217 είναι οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμένοι νεκροί, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Προηγουμένως οι Αρχές είχαν ανακοινώσει 248 νεκρούς, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησαν τον αριθμό των θυμάτων. Ανάμεσα στους 217 νεκρούς οι:

- 71 στην πολιτεία Morelos
- 43 στην πολιτεία Puebla
- 86 στην πρωτεύουσα (Πόλη του Μεξικού)
- 12 στην πολιτεία του Μεξικού
- 4 στην πολιτεία Guerrero
- 1 στην πολιτεία Oaxaca

Μεταξύ των θυμάτων στην πρωτεύουσα και μαθητές ενός σχολείου. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Enrique Peña Nieto δήλωσε ότι περισσότερα από 20 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο κατεστραμμένο σχολείο Enrique Rebsamen (φωτογραφία που ακολουθεί), στη νότια συνοικία Coapa της πρωτεύουσας και 30 αγνοούνται. Ζημιές έχουν υποστεί και δεκάδες άλλα σχολεία, από τα οποία πάνω από 10 φέρονται να έχουν καταρρεύσει.


Εκτεταμένες καταστροφές καταγράφηκαν κυρίως στην πολιτεία του Μεξικού, αλλά και στις πολιτείες Puebla και Morelos.

To επίκεντρο ήταν κοντά στο Atencingo, στην πολιτεία Puebla, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Επικράτησε πανικός, με τους κατοίκους να βγαίνουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει βάθος 51 χιλιόμετρα.


Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα, όπου περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα και τηλεφωνικές γραμμές, με το αεροδρόμιο να έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην καπνίζουν στους δρόμους καθώς θα μπορούσε να υπάρξει έκρηξη από πιθανές διαρροές στα δίκτυα φυσικού αερίου.


Η νέα καταστροφή στο Μεξικό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων και 32 χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο του σεισμού του 1985, που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.



Πληροφορίες - φωτογραφίες: BBC