Breaking News

Πήλιο: Ισοπεδώθηκε ταβέρνα στην Πορταριά από έκρηξη σε δεξαμενή προπανίου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έκρηξη σε δεξαμενή προπανίου, σε επιχείρηση εστίασης, ταρακούνησε την Πορταριά στις 8.30 περίπου το βράδυ της Τρίτης. Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε παρακείμενες κατοικίες και επιχειρήσεις εστίασης. Το σκηνικό στην γύρω περιοχή έμοιαζε βομβαρδισμένο, με τσιμέντα και πέτρες να έχουν εκτοξευθεί μέσα στα καλντερίμια, σπασμένες γλάστρες και τζάμια, που παρέπεμπαν σε εικόνα μετά από σεισμό.

Όπως δημοσιεύει το τοπικό magnesianews.gr, κάτοικοι και επισκέπτες της Πορταριάς έντρομοι λόγω της ισχυρής έκρηξης και μέσα στα σκοτάδια λόγω της διακοπής ρεύματος, προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί, ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το χωριό εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του «Ξενία».

Η ένταση από την έκρηξη μέσα στην ταβέρνα «Τα Σκαλάκια», που βρίσκεται κοντά στην πλατεία, ήταν τέτοια που αποκολλήθηκαν κομμάτια του κτιρίου και εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Για καλή τύχη όλων η ταβέρνα δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα καθώς, επίσης, και καμία άλλη επιχείρηση σε κοντινή απόσταση.

Δείτε στο βίντεο του magnesianews, μαρτυρίες και τις δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπου Πόζογλου.