Breaking News

Το ταξίδι του Άη Βασίλη στον κόσμο

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε χθες την παγκόσμια περιοδεία του από την Ασία και την Ωκεανία  για να διανείμει σε μικρούς αλλά και μεγάλους τα δώρα τους, με την πορεία του να καταγράφει λεπτό προς λεπτό ο ιστότοπος της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (Norad).

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ξεκίνησε το ταξίδι του με το έλκηθρό του από τον Βόρειο Πόλο, με τη βοήθεια των 9 ταράνδων του.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιούργησε αυτόν τον ιστότοπο (www.noradsanta.org) προκειμένου οι λιλιπούτειοι φίλοι του να παρακολουθούν, σε 8 γλώσσες, την πορεία του Άγιου Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.

Αυτή η επιχείρηση της Norad μετρά ήδη 6 δεκαετίες. Ξεκίνησε όταν η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων Sears δημοσίευσε μια αγγελία σε μια εφημερίδα στο Κολοράντο με την πρόταση όσοι θέλουν να καλέσουν απευθείας τον Άγιο Βασίλη στο νούμερο που υποδείκνυε. Ωστόσο, εξαιτίας ενός σφάλματος, στην πραγματικότητα το νούμερο του τηλεφώνου ήταν εκείνο του κόκκινου τηλεφώνου της Norad.

Αν και σάστισε στην αρχή, όταν στην άλλη γραμμή ένα αγοράκι τον ρώτησε εάν μιλούσε με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη την ημέρα, ο πτέραρχος Χάρι Σουπ, γρήγορα ανέλαβε δράση. Διέταξε λοιπόν τους άνδρες του να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη και τηλεφώνησε επίσης σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο για να γνωστοποιήσει ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό.

 Η live σύνδεση, με το ταξίδι του Άη Βασίλη στον κόσμο, ολοκληρώθηκε...