Breaking News

«Έφυγε» η France Gall, η ερμηνεύτρια του «Ella, elle l'a» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 70 ετών η France Gall, που έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ από τα μέσα Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Neuilly, κοντά στο Παρίσι.

Η επίσημη αιτία θανάτου οφείλεται στη σοβαρή λοίμωξη, αναφέρει το Spiegel, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Το λυπηρό γεγονός γνωστοποίησε με δήλωση η εκπρόσωπός της.

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια, που γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1947, ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 15 ετών. Το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι "Poupée de cire, poupée de son", όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση. 



Ήταν η πρώτη φορά που δεν κέρδισε μπαλάντα το διαγωνισμό. Επίσης, με το τραγούδι αυτό, ήταν στους 14 φιναλίστ στον διαγωνισμό για το πιο δημοφιλές τραγούδι της Eurovision, για τον εορτασμό των 50 χρόνων της διοργάνωσης, στην Κοπεγχάγη της Δανίας το 2005. 


Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, "Ella, elle l'a", που εξυμνεί την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ Ella Fitzgerald.


Έγινε διάσημη στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το "Les Sucettes" του Serge Gainsbourg, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά το θάνατο του συζύγου της Michel Berger το 1992, η France Gall δεν έδωσε σχεδόν καθόλου συναυλίες. Το 1993 αρρώστησε με καρκίνο του μαστού. Όταν η κόρη της Pauline πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα (1997) από κυστική ίνωση, αποσύρθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες εμφανίσεις. Το 2015 επέστρεψε με το μιούζικαλ "Résiste".

Πληροφορίες από: Spiegel - wikipedia