Breaking News

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για την υπόθεση Παντελίδη

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, στον οποίο οδηγήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης μετά την προσφυγή της οικογένειας κατά της αρχειοθέτησης της υπόθεσης, καταλήγει κι εκείνος με τη σειρά του πως οδηγός του αυτοκινήτου το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 ήταν ο τραγουδιστής.

Ωστόσο, παρήγγειλε την επιστροφή του φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελή Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει, αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Παράλληλα, ζητά από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει και την ευθύνη του κράτους «εκ της μη εγκαταστάσεως των προβλεπόμενων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μήνυση της οικογένειας Παντελίδη σε βάρος των δύο συνεπιβάτιδών του, των οποίων ζητούσαν την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι εισαγγελείς και των δύο βαθμών βρέθηκαν σε συμφωνία. Ο κ. Λογοθέτης σχετικά με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου επικυρώνει την πρωτόδικη διάταξη για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο κοριτσιών.

Η αντίδραση της οικογένειας του τραγουδιστή, διά του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη, ήταν άμεση, αφού σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά του αντιεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξής του, ως προς το σκέλος που αφορά στα δύο κορίτσια, «διότι δεν έλαβε υπόψη του κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος