Breaking News

Συνετρίβη ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη - 5 νεκροί (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, κοντά στο νησί Roosevelt, όταν ένα ελικόπτερο τουρισμού έπεσε στον ποταμό East River, μεταδίδει το σάιτ του BBC.

Οι δύτες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τους πέντε επιβάτες από το ελικόπτερο, ωστόσο οι δύο από αυτούς πέθαναν στο σημείο του ατυχήματος, ενώ οι άλλοι τρεις κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Ο πιλότος κατάφερε να απελευθερωθεί, διασώθηκε από ένα διερχόμενο ρυμουλκό και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο.


Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης, James O'Neill, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ελικόπτερο είχε μισθωθεί από ομάδα φωτογράφων.

Βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα κόκκινο ελικόπτερο να κάνει ημι-ελεγχόμενη κάθοδο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια να βυθίζεται στο νερό.


Σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης, Daniel Nigroο, χαρακτήρισε το ατύχημα «μεγάλη τραγωδία».

«Oι πέντε άνθρωποι ήταν δεμένοι σφιχτά με ιμάντες, που έπρεπε να κοπούν και να αφαιρεθούν και αυτό κράτησε για λίγη ώρα» είπε ο Nigroο, αναφερόμενος στην προσπάθεια διάσωσης.


Για το ατύχημα διενεργείται έρευνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δείτε το βίντεο.