Breaking News

Το βράδυ του Σαββάτου τα φώτα σβήνουν για την Ώρα της Γης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φέτος, στην Ώρα της Γης, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, 20:30 με 21:30, σβήνουμε τα φώτα και αναλαμβάνουμε δράση για τη θάλασσα! Τη θάλασσα που μας χαρίζει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Τη θάλασσα που ασφυκτιά από την κλιματική αλλαγή και μας έχει ανάγκη. Τη θάλασσα που είναι το σπίτι μοναδικών ειδών. Τη θάλασσα που είναι το δικό μας σπίτι...

Το Σάββατο 24 Μαρτίου, 20.30-21.30, ας σβήσουμε όλοι τα φώτα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προστασίας του πλανήτη μας, και ειδικότερα της θάλασσας και της μοναδικής της ζωής που απειλείται από την κλιματική αλλαγή!

Η Ώρα της Γης (Earth Hour - http://www.wwf.gr/earthhour/), η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF, θα σημάνει και φέτος, το Σάββατο 24 Μαρτίου, από τις 20.30 ως τις 21.30, οπότε και εκατομμύρια πολίτες, φορείς, κοινότητες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, διαδίδοντας, με αυτό τον τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας και της μοναδικής του βιοποικιλότητας.

Ειδικά στην Ελλάδα, η Ώρα της Γης θα είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και τη μοναδική της ζωή, αφού ειδικά η Μεσόγειος απειλείται έντονα από την κλιματική αλλαγή. Ήδη, πολλοί φορείς και επιχειρήσεις της χώρας μας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και οι συμμετοχές τους θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007, πριν από 11 χρόνια, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης σβήνουν τα φώτα για μια ώρα, δίνοντας τη δική τους “υπόσχεση” για το μέλλον του πλανήτη μας!.

Με το πέρασμα των χρόνων, η Ώρα της Γης εξελίχθηκε σε μία δυναμική πρωτοβουλία που εμπνέει και συσπειρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180 χώρες γύρω από έναν κοινό στόχο: την προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας που απειλείται άμεσα από την κλιματική αλλαγή και την προτροπή για να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από τα μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει να ληφθούν άμεσα.



Γιατί να συμμετάσχω;

• Γιατί η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!

• Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!

• Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!

Τι μπορώ να κάνω:

Η Ώρα της Γης, μας καλεί όλους να κατεβάσουμε το διακόπτη. Πώς όμως κατεβάζοντας τον διακόπτη, προστατεύουμε τη θάλασσα; Ένα πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πράξεις, οι δραστηριότητες και οι συνήθειες μας έχουν επιπτώσεις. Τα προβλήματα και οι απειλές στις οποίες αναφερόμαστε φαίνονται και είναι τεράστιας κλίμακας σε σχέση με την καθημερινότητα μας. Όμως, συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτήν. 

Το μέγεθος των προβλημάτων δεν πρέπει να μας καταβάλλει, πρέπει να διατηρήσουμε μία θετική στάση και να προσπαθήσουμε ρεαλιστικά να αλλάξουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις και τον τρόπο ζωής μας.