Breaking News

«Μαζεύει» η Ουάσιγκτον την πολεμική ρητορική Τραμπ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα βήμα πίσω κάνει η Ουάσιγκτον, λίγες ώρες μετά την πολεμική ρητορική Τραμπ μέσω Twitter, όπου είχε γράψει:

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και "έξυπνοι"! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει».

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν για το ζήτημα της Συρίας. 

Κατόπιν, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, προχώρησε σε δηλώσεις σαφώς πιο ήπιες σε σύγκριση με τις απειλές Τραμπ προς τη Ρωσία, ότι «οι πύραυλοι έρχονται». Συγκεκριμένα είπε:

«Ο πρόεδρος δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα, και έχει αφήσει πολλές επιλογές πάνω στο τραπέζι. Ακόμα επεξεργαζόμαστε αρκετές από αυτές και δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση στο μέτωπο αυτό. Ο πρόεδρος θεωρεί τη Συρία και τη Ρωσία υπεύθυνες για την επίθεση με χημικά όπλα».

Από την πλευρά του ο ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την κατάσταση στον κόσμο «ανησυχητική» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και ότι οι διεθνείς σχέσεις θα μπουν σε εποικοδομητικά κανάλια.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.