Breaking News

«Έγκλημα και πάθos» του Δημήτρη Αρβανίτη

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των επιτυχιών «Κλεμμένα όνειρα», «Δικαίωση» και «4xxx4» βρίσκεται ένα βήμα πριν υπογράψει στον Ant1. Ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε στην «Espresso» και τη Μαρία Ανδρέου για τη σειρά-ντοκιμαντέρ «Έγκλημα και πάθos», την οποία αναμένεται να δούμε τον Οκτώβριο στο κανάλι του Αμαρουσίου.

«Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα εγκλήματα πάθoυs. Πώς ένας άνθρωπος από τον απόλυτο έpωτα φτάνει στο απόλυτο μίσος και στην αφαίρεση της ζωής του αγαπημένου του προσώπου; Δεν μπορούσα να κατανοήσω την άβυσσο της ψυχής του, τη ζήλια, την εκδίκηση, την κτητικότητα, την παράνοια, τον παραλογισμό. Στα εpωτικά εγκλήματα υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό του "εν βρασμώ ψυχής", όπως λένε και στις δικαστικές αίθουσες, αλλά σε πολλά εγκλήματα που ανατρέχω στο παρελθόν έχω διαπιστώσει ότι ο θύτης έχει σχεδιάσει και έχει προμελετήσει το έγκλημα» είπε, μεταξύ άλλων, στην «Espresso», βγαίνοντας από το μοντάζ, όπου επιμελήθηκε το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο του νέου σίριαλ και πρόσθεσε:

«Η ψυχρότητα κάποιων δολοφόνων, που σκότωσαν το αντικείμενο του πόθoυ τους και μετά το έπαιζαν άνετοι και το έψαχναν κιόλας, παραπλανώντας τις αστυνομικές Αρχές, είναι κάτι που μόνο ειδικοί επιστήμονες μπορούν να μας αναλύσουν, γιατί εγώ, ως δημιουργός, αδυνατώ. Όλες οι ιστορίες, λοιπόν, που θα δραματοποιήσουμε θα είναι αληθινές και θα έχουν απασχολήσει τα εγχώρια ΜΜΕ».

Η σειρά θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα και τα επεισόδιά της θα είναι ωριαία. Ο σκηνοθέτης αυτήν την περίοδο κάνει αλλεπάλληλες οντισιόν για να επιλέξει την ομάδα των ηθοποιών, να στελεχώσει τη δημοσιογραφική ομάδα που θα αναλάβει την έρευνα εγκλημάτων πάθoυs, τα οποία έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, αλλά και την επιστημονική ομάδα (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ιατροδικαστές, αστυνομικοί, δικηγόροι, οικογενειακοί σύμβουλοι) που θα αναλύει τα δραματοποιημένα γεγονότα της σειράς.

Πηγή: Espresso