Breaking News

Μπουτάρης: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε χθες σε εξετάσεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου δέχτηκε επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο. 

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε χθες το βράδυ στο Thestival.gr:

«Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα. Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σήμερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βiα απ’ όπου κι αν προέρχεται».