Breaking News

Ταϊλάνδη: Πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο τα 12 αγόpια και ο προπονητής τους, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.

Τα παιδιά είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου και η διάσωσή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου, μετά από 3 ημέρες επιχείρησης των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η ομάδα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την περιπέτεια που πέρασε. Μετά τη συνέντευξη τα παιδιά θα επιστρέψουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους, είπαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι.

"Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να τους κάνουν ερωτήσεις και μετά θα επιστρέψουν στα σπίτια τους για να ζήσουν την κανονική τους ζωή χωρίς να τους ενοχλούν τα ΜΜΕ" δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, Sunsern Kaewkumnerd, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο τοπικός κυβερνήτης του Chiang Rai, Prachon Pratsukan, πρόσθεσε ότι "Θα είναι η μόνη επίσημη συνέντευξη στα Μέσα. Δεν θα υπάρξει στη συνέχεια άλλη αναφορά στον Τύπο".

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερωτήσεις που θα γίνουν από τους δημοσιογράφους ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν από έναν παιδοψυχίατρο, ώστε να μην διαταράξουν την ψυχική ηρεμία των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι το σπήλαιο Tham Luang σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μουσείο που θα παρουσιάζει πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Επίσης, τουλάχιστον δύο εταιρίες ενδιαφέρονται να κάνουν ταινία την περιπέτεια των παιδιών.