Breaking News

Σαρωτές σώματος θα ελέγχουν έως 2.000 επιβάτες την ώρα στο μετρό του Λος Άντζελες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το μετρό του Λος Άντζελες θα γίνει το πρώτο σύστημα μαζικής διέλευσης στις ΗΠΑ, στο οποίο θα γίνει εγκατάσταση ανιχνευτών σώματος, που θα ελέγχουν τους επιβάτες για όπλα, εκρηκτικά και άλλα ύποπτα αντικείμενα.

Αξιωματούχοι από την Ασφάλεια των Μεταφορών παρουσίασαν την Τρίτη τα νέα μηχανήματα, τα οποία αγοράζονται από την Thruvision, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανάπτυξη των φορητών σαρωτών, που θα ελέγχουν τους επιβάτες τη στιγμή που κινούνται χωρίς να τους καθυστερούν, θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. 

Τα μηχανήματα θα ανιχνεύουν το σώμα ενός ατόμου για μεταλλικά και μη αντικείμενα, από απόσταση σχεδόν 10 μέτρων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να σαρώσουν τουλάχιστον 2.000 επιβάτες ανά ώρα.


Εκτός από τους σαρωτές Thruvision, ο οργανισμός σκοπεύει να αγοράσει και άλλους σαρωτές σώματος - οι οποίοι μοιάζουν με λευκές τηλεοπτικές κάμερες σε τρίποδα - που έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται και να αγγίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν σχετικά με τον τρόπο χρήσης του εξοπλισμού.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η διαδικασία υποβολής σε έλεγχο θα είναι προαιρετική, όμως, όσοι αρνούνται δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν στο μετρό.


Δείτε το βίντεο της Daily Mail.