Breaking News

Ατελείωτη τραγωδία στην Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι νεκροί, από τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών Ρίχτερ της Παρασκευής, που προκάλεσε και τσουνάμι στη νήσο Sulawesi της Ινδονησίας, έφτασαν πλέον τους 832, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC, που επικαλείται την Αρχή διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Sutopo Purwo Nugroho, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πληγείσα περιοχή είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι ο σεισμός είχε προκαλέσει κύματα ύψους 6 μέτρων.

Παράλληλα υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα  αυξηθεί, ενώ το νησί εξακολουθεί να πλήττεται από ισχυρούς μετασεισμούς

Οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αναζητώντας επιζώντες στο Palu.

Για την πόλη Donggala εκφράζονται ανησυχίες, καθώς οι επιπτώσεις εξακολουθούν να είναι ασαφείς. Οι προσπάθειες παρεμποδίζονται από αποκλεισμένους δρόμους και από μια γέφυρα που κατέρρευσε. Νωρίτερα οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η πόλη Donggala είναι απρόσιτη από την ξηρά ή τον αέρα και πως η βοήθεια μπορεί να χρειαστεί να έρθει από τη θάλασσα.

Ο Ερυθρός Σταυρός εκτιμά ότι περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον σεισμό και το τσουνάμι.

Στην πόλη Palu οι διασώστες έσκαψαν με τα χέρια τους για να ελευθερώσουν 24 άτομα, που ήταν παγιδευμένα στα ερείπια του ξενοδοχείου Roa-Roa.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι εξακολουθούν να ακούγονται φωνές που καλούν για βοήθεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη διάσωσή τους.

Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν στο Palu, μερικοί θεωρούνται ότι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτηρίων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται σε σκηνές λόγω των μεγάλων ζημιών στα νοσοκομεία.