Breaking News

Σάρωσε την Πελοπόννησο ο κυκλώνας Ζορμπάς - Μαίνεται στην Αττική ο μεσογειακός κυκλώνας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή, τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής. Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι χτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά πολλές κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Αναλυτικά, έλαβε 162 κλήσεις στην αττική, 543 στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στην Μεσσηνία, 60 στη Λακωνία και 40 στην Εύβοια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου σημείωσε στον ΣΚΑΙ ότι οι κάτοικοι στην Μάνδρα έχουν απομακρύνει προληπτικά τα αυτοκίνητά τους από δρόμους που είχαν πλημμυρίσει παλαιότερα, όμως για την ώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Νωρίτερα το βράδυ ανεστάλησαν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μεταξύ Κιάτου και Κορίνθου, λόγω συσσώρευσης υδάτων στις ράγες και μικρής κατολίσθησης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία. Η κατολίσθηση δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό.

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο 

Τρία δρομολόγια για Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι του Πειραιά ενώ παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Για Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κατόπιν κρίσης των πλοιάρχων. Κανονικά τα δρομολόγια από Πέραμα για Παλούκια Σαλαμίνας.

Στη Θεσσαλία ο κυκλώνας

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κυκλώνα η Θεσσαλία, τα νησιά του κεντρικού, βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και από αργά βράδυ η Θράκη και η Μακεδονία.
Για σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, κυρίως στην Χαλκιδική.

Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Σάρωσε την Πελοπόννησο ο κυκλώνας Ζορμπάς

Μεγάλα προβλήματα σε Αργολίδα και Κορινθία προκάλεσε το Σάββατο ο μεσογειακός κυκλώνας που έπληξε την Πελοπόννησο από τα ξημερώματα.

Στο Άργος η υπερχείλιση του χείμαρρου Ξεριά, από το ύψος του σταθμού του Αγίου Βασιλείου και κάτω, είχε ως συνέπεια να απαιτηθεί ο απεγκλωβισμός περίπου 10 κατοίκων από την Πυροσβεστική.

Απομακρύνσεις κατοίκων πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Κίο, νότια του Άργους, επίσης λόγω υπερχείλισης. Νωρίτερα αναζητούνταν ένας άνδρας που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως βρέθηκε.

Στην Κορινθία ο κυκλώνας έπληξε πρωτίστως το Κιάτο, το Ζευγολατιό και το Βέλο. Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς πολλά ρέματα δεν είχαν διέξοδο. Για την απομάκρυνση των υδάτων επιστρατεύτηκαν οχήματα των ένοπλων δυνάμεων.

Πηγή: Skai.gr