Breaking News

Copa Libertadores: Το σήκωσε η Ρίβερ Πλέιτ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Κυριακής η Ρίβερ Πλέιτ και η Μπόκα Τζούνιορς έδωσαν μάχη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, στο επικό Superclasico, διεκδικώντας το τρόπαιο του Copa Libertadores.

Στον πρώτο αγώνα, στο "Λα Μπομπονέρα", οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2. Ο επαναληπτικός τελικός στις 24 Νοεμβρίου, στο Στάδιο Μονουμεντάλ, είχε αναβληθεί, μετά την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της Μπόκα Τζούνιορς.

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε στην παράταση 3-1 με ανατροπή (1-1 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε για τέταρτη φορά το μεγαλύτερο τρόπαιο της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπόκα Τζούνιορς αγωνίστηκε από το δεύτερο λεπτό της παράτασης με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάριος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 120' είχε δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να οδηγήσει τον αγώνα στα πέναλτι.

Γκολ: Πράτο 68', Κιντέρο 108', Πίτο Μαρτίνες 122' / Μπενεντέτο 44'.

Ρίβερ Πλέιτ: Αρμάνι, Μοντιέλ (71' Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο (59' Κιντέρο), Παλάσιος (99' Άλβαρες), Φερνάντες (112' Σουκουλίνι), Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς: Αντράδα, Μπουφαρίνι (112' Τέβες), Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89' Γκάγκο), Παβόν, Μπενεντέτο (62' Αμπίλια), Βίγια (95' Χάρα)