Breaking News

Brexit: Απορρίφθηκε η συμφωνία - Πανωλεθρία της Theresa May (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απορρίφθηκε από τους Βρετανούς βουλευτές το βράδυ της Τρίτης η συμφωνία για το Brexit της Theresa May. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με το BBC.

Κατά ψήφισαν 432 βουλευτές, ενώ μόλις 202 στήριξαν την προσπάθεια της Βρετανίδας πρωθυπουργού, που υπέστη μεγάλο πλήγμα, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια προσπάθειας να επιτύχει μία συμφωνία εξόδου με την Ε.Ε., η οποία καθορίζει τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας στις 29 Μαρτίου.

Η συμφωνία είχε ως στόχο την ομαλή αποχώρηση από την Ε.Ε. και την καθιέρωση μεταβατικής περιόδου 21 μηνών.

Ο ηγέτης της εργατικής τάξης, Jeremy Corbyn, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Theresa May. Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 19:00 της Τετάρτης (τοπική ώρα), αναφέρει το BBC.

«Η ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τι τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο» είπε  η May, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit. Επίσης, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δείτε τα βίντεο του BBC και του Euronews.