Breaking News

ΕΡΤ1 (20/1): Live Ξάνθη - Ατρόμητος (19:00) και Αθλητική Κυριακή (22:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου, η 17η αγωνιστική για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League.

Το αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1:

• 18:20 - «Super League Day»: Η εκπομπή θα βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ξάνθη Arena για τις τελευταίες πληροφορίες της αναμέτρησης Ξάνθη - Ατρόμητος Αθηνών.

• 19:00, Ξάνθη - Ατρόμητος Αθηνών: Ζωντανή μετάδοση από το Ξάνθη Arena.


• 22:00 - Αθλητική Κυριακή: Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος και ο Περικλής Μακρής μεταφέρουν την ανασκόπηση του συνόλου των αγώνων του Σαββατοκύριακου, με στιγμιότυπα και πλήρες ρεπορτάζ της 17ης αγωνιστικής, καθώς και όλη την αθλητική κίνηση από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος θα μιλήσει για όλα τα «καuτά» θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας, τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τη FIFA και την UEFA, αλλά και για την Εθνική Ομάδα και το ρόλο της Πολιτείας. 

• 01:00: Θα προβληθεί σε επανάληψη ο αγώνας Ξάνθη - Ατρόμητος Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Η Ξάνθη παραμένει στο πάνω μισό της βαθμολογίας οριακά, μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη. Και αν πεις κανείς ότι είχε να παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καταφέρνοντας να μην χάσει από τους δύο τελευταίους, η απάντηση είναι ότι η ήττα από Πανιώνιο μέσα και στη Ριζούπολη, είναι αποτυχημένα αποτελέσματα.

Αρχές Νοέμβρη η Ξάνθη συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες και από τότε αγνοεί το τρίποντο. Αν θέλει να μείνει στο κυνήγι της πεντάδας θα πρέπει να επιστρέψει σύντομα σε θετικά αποτελέσματα.

Σε βαθμολογική κάμψη είναι και ο Ατρόμητος, ωστόσο αγωνιστικά ξεπέρασε το δύσκολο πρόγραμμα και τώρα έχει να παίξει άλλα έξι παιχνίδια με ομάδες της περιφέρειας μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Ο Ατρόμητος δέχτηκε οκτώ γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αφού είχε δεχτεί έξι στα πρώτα δέκα! Τώρα παίζει με μια ομάδα που δεν βάζει και δεν δέχεται! Τα 26 γκολ στα παιχνίδια της Ξάνθης (13-13) είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα. Σε επτά παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ και σε πέντε δεν έχει σκοράρει. Αντίθετα ο Ατρόμητος έχει… προσφέρει 38 γκολ στα παιχνίδια του.

Ο Ατρόμητος έχει φύγει αήττητος από την Ξάνθη, στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του εκεί, ενώ στις έξι τελευταίες έχει χάσει μόνο μια φορά. Αντίθετα στις έξι πρώτες είχε αποφύγει την ήττα μια φορά!

Η Ξάνθη έχει να νικήσει τον Ατρόμητο από το 2015. Τότε τον νίκησε Μάρτη εντός έδρας και τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου εκτός έδρας. Από τότε ο Ατρόμητος έχει τρεις νίκες, ενώ υπάρχουν και τρία ισόπαλα ματς.

Το πρώτο τους παιχνίδι στην κατηγορία δεν είναι και πολύ μακριά. Τη σεζόν 2005-06 βρέθηκαν μαζί στην κατηγορία και η Ξάνθη νίκησε δύο φορές με 1-0 (γηπεδούχος με γκολ του Τσικίνιο στις 19 Φεβρουαρίου 2006).

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 9
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Ατρόμητου: 10

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 6
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρόμητου: 3

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 21.30
Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0