Breaking News

Δ. Στράτου: «Διαστρέβλωσαν τα λόγια του. O Βαρουφάκης δεν είπε: Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Δανάη Στράτου, που θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το «ΜέΡΑ25», το κόμμα του συζύγου της, Γιάνη Βαρουφάκη, φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπή «Σήμερα».

Όταν ρωτήθηκε για τη γνωστή φράση «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», που φέρεται να είπε ο  πρώην υπουργός Οικονομικών το καλοκαίρι του 2015, δήλωσε ότι είχε πάει στο σπίτι τους για φαγητό ο δημοσιογράφος Ian Parker του περιοδικού New Yorker, στα πλαίσια της συνέντευξής τους. 

Όπως εξήγησε, η συνέντευξη είχε γίνει, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης - σε μία στιγμή, που προσπάθησε να αφήσει στην άκρη το άγχος των δραματικών εξελίξεων -, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την ταινία «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά», είπε αστειευόμενος και off the record στον δημοσιογράφο: «Σκέψου να ερχόμουν και να έλεγα "Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες"».

Η Δανάη Στράτου τόνισε ότι ο δημοσιογράφος διαστρέβλωσε τα παραπάνω λόγια του συζύγου της. 

Επίσης, πρόσθεσε ότι η ίδια ενημερώθηκε για το κλείσιμο των τραπεζών από το ραδιόφωνο και όχι από τον σύζυγό της, για τον οποίο επισήμανε ότι δεν ήταν επιλογή του να κλείσουν οι τράπεζες και πως θα παρέμενε στην κυβέρνηση αν είχε τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.