Breaking News

Digital Media Awards: Χρυσό βραβείο για το website του Alpha

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χρυσό βραβείο για τον επανασχεδιασμό και την ανταπόκρισή του σε mobile συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablet) απέσπασε το website του Alpha, alphatv.gr στα Digital Media Awards, τον πλέον αναγνωρισμένο από την ελληνική «αγορά» θεσμό επιβράβευσης ψηφιακών ενεργειών.

Συγκεκριμένα - όπως αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού - ο Αlpha και η Isobar, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο του επανασχεδιασμού του site, τιμήθηκαν με GOLD Βραβείο στην ενότητα Best Responsive or Mobile Edition.

Σχεδιασμένο με modular design, το νέο site παρέχει περιεχόμενο χωρίς κανέναν περιορισμό, ανεξαρτήτως χώρου, χρόνου, συσκευής και browser. Με ανυπέρβλητη ταχύτητα πλοήγησης, οπτικό υλικό που αναδεικνύει τα προγράμματα, και εύληπτη αρχιτεκτονική της πληροφορίας, οι χρήστες μπορούν με λιγότερα από τρία clicks να βρουν αυτό που ψάχνουν. Ο χρόνος αναζήτησης στο νέο site του Alpha είναι μικρότερος απ’ ό,τι στους περισσότερους άλλους content providers, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των χρηστών και τη συνολική εικόνα του brand.

Το νέο mobile site δημιουργήθηκε βάσει του branding του σταθμού με το οπτικό αποτέλεσμα να παραπέμπει αυθόρμητα στον Alpha. Ο σχεδιασμός έγινε με έρευνα της συμπεριφοράς των χρηστών, ώστε η αλληλεπίδραση με το site να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική και αυθόρμητη για τους χρήστες. Αναλύθηκαν επίσης όροι που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου η πληροφορία του site να δομηθεί με τρόπο που μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια του/της χρήστη να βρει το αγαπημένο του/της περιεχόμενο.

Στο www.alphatv.gr ο χρήστης μπορεί να δει, σε ζωντανή αναμετάδοση (live streaming), το πρόγραμμα του σταθμού αλλά και όλες τις εκπομπές του Alpha (ψυχαγωγικές, ενημερωτικές, μυθοπλασία), εκπομπές αρχείου καθώς και αποσπάσματα χωρισμένα σε θεματικές κατηγορίες (Μαγειρική, Ομορφιά, Μόδα, Παιδί, Συνεντεύξεις κλπ.) σε video on demand όποτε επιθυμεί.

Το κοινό που επισκέπτεται καθημερινά το site είναι αμιγώς νεανικό με την πλειονότητα των επισκεπτών να είναι στις ηλικίες 18-44. Κατά μέσο όρο, 1,7 εκατ. μοναδικοί χρήστες/unique browsers πραγματοποιούν 6,4 εκατ. επισκέψεις, 8,4 εκατ. προβολές βίντεο και 17,3 εκατ. σελιδοπροβολές κάθε μήνα.

Ο Alpha θα συνεχίσει να επενδύει ακόμα περισσότερο στην αναβάθμιση των ψηφιακών πλατφορμών του, ενώ το www.alphatv.gr σύντομα θα προσφέρει μοναδικά προνόμια στους επισκέπτες του, καταλήγει η ανακοίνωση.