Breaking News

«Έφυγε» ο Κώστας Ευριπιώτης (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο Κώστας Ευριπιώτης, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό που τον αγάπησε μέσα από το έργο του στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Κώστα....... Πόσο λίγα τα λόγια.... Καλό ταξίδι....😪😪» έγραψε η Καίτη Φίνου στο Facebook.


Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1963 στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών "έχασε" τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.

Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.

Ο Κώστας Ευριπιώτης νυμφεύτηκε και χώρισε με τη Βάλια Κωστοπούλου. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο.

Τον Μάιο του 2018 έκανε μία σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή, τα συμπτώματα της οποίας τον απομάκρυναν από τις πρόβες της παράστασης Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης.

Τον Αύγουστο του 2018  επανήλθε στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ερμηνεύοντας το τραγούδι με τίτλο "Ηθοποιός", σε στίχους Γιάννη Νικολαϊδη και μουσική Βασίλη Σδούκου...

Δυστυχώς το πρόβλημά του επανήλθε και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο «Σπηλιοπούλειο», έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του, την αγαπημένη του Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του και την πρώην σύζυγό του.

Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοταινίες. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στη σειρά "Της Ελλάδος τα παιδιά".

Κινηματογραφικές ταινίες

1980, Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια
1982, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα
1983, Οι Επικίνδυνοι
1984, Έλα να γuμνωθούμε ντάρλινγκ Ντένης
1984, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 3
1985, Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια Νο2
1997, Μπίζνες στα Βαλκάνια
2001, Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο
2008, Αυστηρώς Κατάλληλο
2015, Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός
2015, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας
2018, Μαζί τα Φάγαμε







Με πληροφορίες από: wikipedia