Breaking News

MasterChef 3 - Φ. Παπασπύρου: Η απάντηση για το «κλεμμένο» γλυκό και η επικοινωνία με τον Bozzolo (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα τέλη Μαρτίου είχε ειπωθεί στο Πρωινό ότι το γλυκό του pastry chef, Φίλιππου Παπασπύρου, που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι παίκτες σε επεισόδιο του MasterChef, ήταν ίδιο ή παρόμοιο με του διάσημου pastry chef Adrien Bozzolo...

Μάλιστα ο Adrien Bozzolo απάντησε στο Νίκο Παρτσώλη στο Instagram: «Βρίσκω ανέντιμο από την πλευρά αυτού του σεφ να οικειοποιείται τη δουλειά ενός άλλου. Κυρίως στην τηλεόραση! Σας ευχαριστώ που μου το στείλατε».

Ο Φίλιππος Παπασπύρου, που είχε απαντήσει στη συνέχεια, μέσω Instagram, φιλοξενήθηκε σήμερα στο πλατό του Πρωινού, όπου εξήγησε:

«Το γλυκό δεν θύμιζε του Adrien Bozzolo, ήταν ίδιο... Η ζαχαροπλαστική είναι μία τέχνη που ο απώτερος σκοπός της είναι η γεύση. Η εμφάνιση είναι ένα δεύτερο κομμάτι. Ένα ποιοτικό γλυκό σε μία ώρα δεν γίνεται, οπότε επέλεξα να κάνω ένα γλυκό που να μην είναι τόσο τεχνικά δύσκολο, απλά να έχει μία τεχνική στο στήσιμο του πιάτου. 

Δεν το γνώριζα ότι το γλυκό είναι του Adrien Bozzolo. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ, γιατί δεν πήγα εκεί για να διαγωνιστώ εγώ ο ίδιος, με ένα γλυκό που να το παρουσιάσω ότι είναι δικό μου. Επέλεξα ένα στήσιμο του γλυκού.

Όταν ενημερώθηκα για τα σχόλια στο Πρωινό γέλασα στην αρχή... Δεν θεωρώ ότι η ζαχαροπλαστική αντιγράφεται, οπότε όλο αυτό μου φαινόταν λίγο αστείο από την άποψη ότι δεν γίνεται να αντιγράψεις ένα γλυκό ούτε να αντιγράψεις γεύση. Την ίδια συνταγή να κάνουμε εγώ κι εσύ, ίδιο γλυκό δεν θα είναι. 

Μίλησα στο Instagram με τον Γάλλο ζαχαροπλάστη, Adrien Bozzolo. Του εξήγησα, το κατάλαβε και μια χαρά...»

Δείτε όσα είπε στη Φαίη Σκορδά.