Breaking News

«Βικτώρια»: Το τέλος του πρώτου και η αρχή του δεύτερου κύκλου στην ΕΡΤ2 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το τελευταίο επεισόδιο του Α΄ Κύκλου και το πρώτο επεισόδιο του Β΄ Κύκλου της δημοφιλούς βιογραφικής-ιστορικής σειράς εποχής «Βικτώρια» (Victoria), παραγωγής Αγγλίας 2016-2018, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν - σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση - οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2,  το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 21:00.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα της βασίλισσας Βικτώριας και την άνοδό της στο θρόνο σε ηλικία δεκαοκτώ ετών.

Η πεισματάρα Βικτώρια κάνει λάθη στην προσπάθειά της να αποδείξει στους εχθρούς της ότι είναι ικανή να γίνει βασίλισσα. Ο σοφός λόρδος Μέλμπουρν αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για τη Βικτώρια, απέναντι στις μηχανορραφίες που καλείται εκείνη να αντιμετωπίσει. Ωστόσο, παρά τα συναισθήματα που τρέφει για τον πιστό της συνεργάτη, η Βικτώρια αρχίζει να νιώθει έλξη για τον πρίγκιπα Αλβέρτο, η οποία καταλήγει σε γάμο.

Ο Αλβέρτος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και να εδραιώσει την παρουσία του, μέχρι που με έναν ένθερμο λόγο κατά της δουλείας, κερδίζει την αναγνώριση όλων και η Βικτώρια αναλογίζεται την προοπτική να τον ορίσει αντιβασιλέα. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας, που αναδεικνύει τις συνωμοσίες εναντίον της, προτεραιότητα της βασίλισσας είναι η ίδια της η χώρα.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς παρακολουθούμε τη Βικτώρια, την παρορμητική νεαρή βασίλισσα, να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου και μητέρας, και παράλληλα να σταθεί στο τιμόνι του ισχυρότερου έθνους στον κόσμο.

Κατά τη δεκαετία του 1840, η βασίλισσα καλείται να αντιμετωπίσει διάφορες κρίσεις και σκανδαλώδεις έpωτες στο παλάτι. Οι προκλήσεις στο παγκόσμιο στερέωμα δίνουν στη Βικτώρια έναν νέο ρόλο στην εξωτερική πολιτική. Παράλληλα, ο θυελλώδης γάμος της Βικτώριας και του Αλβέρτου δοκιμάζεται για άλλη μία φορά.

Επεισόδιο 8 (τελευταίο Α' Κύκλου) - Σάββατο 4 Μαΐου, 21:00:  Στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης της, η Βικτώρια αγωνίζεται να διατηρήσει την ανεξαρτησία της με κάθε κόστος, μέχρι που μια απειλή ενάντια στην ίδια της τη ζωή τη γεμίζει με τρόμο. Παράλληλα, συγκρούεται με τον υπερπροστατευτικό Αλβέρτο, καθώς παλεύει να θέσει τις ανάγκες της χώρας της και του λαού της πάνω από τις δικές της.

Επεισόδιο 1, Β' Κύκλος - Κυριακή 5 Μαΐου, 21:00: Η Βικτώρια αιφνιδιάζει την Αυλή, όταν επιμένει να επιστρέψει στα καθήκοντά της λίγο μετά τη γέννα. Ο Αλβέρτος επιχειρεί να την προστατεύσει από τα ανησυχητικά νέα σε σχέση με τους Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, αλλά η Βικτώρια αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγός της και ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Πιλ κάτι της κρύβουν.

Πρωταγωνιστούν: Τζένα Κόουλμαν, Τομ Χιουζ, Ρούφους Σιούελ, Έιντριαν Σίλερ, Πίτερ Μπόουλς, Κάθριν Φλέμινγκ, Μάργκαρετ Κλούνι, Ντανιέλα Χολτζ, Νελ Χάντσον, Φέρντιναντ Κίνγκσλεϊ, Τόμι Νάιτ, Νάιτζελ Λίντσεϊ, Ιβ Μάιλς, Ντέιβιντ Όουκς, Πολ Ρις, Πίτερ Φερθ, Άλεξ Τζένινγκς, Τζόρνταν Γουόλερ, Άννα-Γουίλσον Τζόουνς, Ντέιβιντ Μπάμπερ, Σαμάνθα Κόλεϊ.

Δημιουργός: Ντέιζι Γκούντγουιν.
Σενάριο: Ντέιζι Γκούντγουιν (επεισόδια 1ο-6ο & 8ο), Γκάι Άντριους (επεισόδιο 7ο).
Σκηνοθεσία: Τομ Βον, Όλι Μπλάκμπερν, Σάντρα Γκόλντμπατσερ.

Υποψηφιότητες για βραβεία

- Εθνικό Βρετανικό Τηλεοπτικό Βραβείο Καλύτερης ερμηνείας σε δραματικό πρόγραμμα, Τζένα Κόουλμαν, 2017
- Τηλεοπτικό Βραβείο της Βρετανικής για Μακιγιάζ και Κόμμωσης, Νικ Κολινς, 2017
- Εθνικό Βραβείο για την πλέον δημοφιλή Δραματική Σειρά Εποχής, 2017.