Breaking News

«Έφυγε» ο εμβληματικός ηθοποιός Rutger Hauer (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Rutger Hauer, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Roy Batty στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Blade Runner" (1982), στην οποία πρωταγωνίστησε και ο Harrison Ford.

Ο εμβληματικός Ολλανδός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Beetsterzwaag, στις 19 Ιουλίου, μετά από σύντομη ασθένεια. 

Σύμφωνα με το σάιτ του περιοδικού Variety, το θάνατό του επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, Steve Kenis, που είπε ότι η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία την Τετάρτη 24 Ιουλίου.


Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Rutger Hauer (Ρούτγκερ Χάουερ) γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας και μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας των γονιών του, αυτός και οι αδερφές του μεγάλωσαν κυρίως με νταντάδες.

Στην ηλικία των 15 χρόνων, ο Hauer βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε ένα χρόνο τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο.

Υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Roy Batty στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner (1982).

Ο Rutger Hauer έπαιξε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες και πολλές τηλεοπτικές σειρές.


Απέκτησε μία κόρη, την ηθοποιό Aysha Hauer, που γεννήθηκε το 1966 και τον έκανε παππού το 1987.

Επίσης, άφησε πίσω του τη δεύτερη σύζυγό του Ineke ten Cate, που παντρεύτηκε το 1985 και με την οποία είχε σχέση από το 1968.