Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε Ναι»: Αφιέρωμα στην παράδοση και το δημοτικό τραγούδι (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απόψε, Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο κάνει μια μεγάλη βόλτα στην Ελλάδα μέσα από την παράδοση και το δημοτικό τραγούδι.

Στην ξεχωριστή αυτή εκπομπή, θ’ ακουστούν σκοποί και ρυθμοί της Μακεδονίας, του Πόντου, της Θράκης, της Ρούμελης, του Μωριά, της Ηπείρου, του Αιγαίου, αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας.

Τραγουδούν, ο Γιώργος Ντόβολος, ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Σοφία Παπάζογλου, οι Γιώργος, Σταυρούλα, Χρήστος και Νικόλας Δαλιάνης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Δημήτρης Κώτσικας, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Μαρία Αναματερού και ο Γιάννης Ταϊλαχίδης.

Την αυλαία της παράδοσης ανοίγουν με τις φωνές τους, οι μικρές Μαρία Ντόβολου και Χριστιάνα Βάσιου.

Ακόμη, στην παρέα της βραδιάς, η καθηγήτρια Εθνομουσικολογίας Ρενάτα Δαλιανούδη, ο καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής και οι ηθοποιοί Στέλιος Καλαθάς, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Χρυσή Γεράρδη και Βασιλίνα Κατερίνη.

Χορεύουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Βύρωνα, του Συλλόγου Ποντίων Καρέα-Βύρωνα, του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «Απόλλων» και της σχολής χορού «Χορόπολις».

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος.
Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.
Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.
Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.