Breaking News

Τετάρτη 3 Ιουλίου: Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τετάρτη 3 Ιουλίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ. 

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 της Τετάρτης 3 Ιουλίου (μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης) και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στις 25 Ιουνίου η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, αφορμή για τη συνεδρίαση ήταν «η αποτυχημένη έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΠΝΟ και Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την ανανέωση για το 2019 της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων και της Συλλογικής Σύμβασης Μεσογειακών Επιβατηγών και Τουριστικών Πλοίων».

«Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» τόνιζε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΝΟ.