Breaking News

Εικόνες «αποκάλυψης» στον Αμαζόνιο - Πώς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές σάρωσαν τη Βραζιλία, που είναι οι πιο καταστροφικές στην Αμαζονία τα τελευταία χρόνια. Η οσμή του θανάτου έντονη, καθώς δεν είναι λίγα τα ζώα που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, που έχει χαρακτηριστεί και ως «πνεύμονας του πλανήτη», σημειώθηκε ρεκόρ πυρκαγιών, σύμφωνα με το ίδρυμα της διαστημικής υπηρεσίας της Βραζιλίας (INPE)...

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro κατηγορήθηκε από κάποιους ειδικούς για τις δασικές πυρκαγιές, καθώς φέρεται να ενθάρρυνε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες να καθαρίσουν τη γη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Express, ο Bolsonaro δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα στοιχεία της INPE για τον αριθμό των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι κάποιες τις άναψαν οι αγρότες και δεν είχαν σχέση με εκείνες που κατέστρεψαν τον Αμαζόνιο.

Πάντως πολλές πυρκαγιές ξεκίνησαν σκόπιμα, σε μία προσπάθεια για παράνομη αποδάσωση γης για εκτροφή βοοειδών.

Η εκτροφή βοοειδών είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αποψίλωσης σε κάθε χώρα του Αμαζονίου, αντιπροσωπεύοντας, μάλιστα, το 80% των σημερινών ποσοστών αποδάσωσης, επισημαίνει το Express.

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βοοειδών στον κόσμο, παρέχοντας περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του One Channel.