Breaking News

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ε.Ε. μέσω αεροδρομίων του Ν. Αιγαίου - 7 συλλήψεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (30 Αυγούστου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά 7 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 25 έως 28 ετών, στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν, καταλήγει η ανακοίνωση.