Breaking News

Εννιά χρόνια από τον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εννιά χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος αυτoκτόvησε σε ηλικία 63 ετών, σαν σήμερα, στις 11 Αυγούστου του 2014.

Ο Ρόμπιν Μακλόριν Γουίλιαμς (Robin McLaurin Williams) γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την «κωμωδία στα όρθια» (stand-up comedy), όπου έκανε όνομα κι έγινε ευρύτερα γνωστός στο αμερικανικό κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy» (1978-1982).

Στη μεγάλη οθόνη έδειξε το πλούσιο ταλέντο του τόσο σε κωμικούς, όσο και δραματικούς ρόλους. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες τις δεκαετίες του '80 και του '90, που τον έκαναν παγκόσμια γνωστό: «Ποπάι» (1980), «Καλημέρα Βιετνάμ» (1987), «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989), «Ξυπνήματα» (1990), «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» (1991), «Κάπτεν Χουκ» (1991) και «Η Κυρία Νταπφάιερ» (1993).

Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» τιμήθηκε με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του στο βίντεο του τραγουδιού του Μπόμπι ΜακΦέριν «Don't Worry, Be Happy» (1988).

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αυτoκτόvησε στις 11 Αυγούστου 2014, σε ηλικία 63 ετών. Τα τελευταία χρόνια, ο αυτόχειρας ηθοποιός μπαινόβγαινε σε κλινικές για να αποτοξινωθεί από το αλκοόλ, ενώ έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη. Είχε νυμφευθεί τρεις φορές και από τους δύο πρώτους γάμους του είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Η αιτία του θανάτου του

Η αιτία του θανάτου του ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αυτοκτονία από ασφυξία». Η γυναίκα του τον είδε ζωντανό στο σπίτι τους την Κυριακή το βράδυ. Το επόμενο πρωί τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως «ο σύζυγός της δεν ανέπνεε». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες οικείου του προσώπου, τις τελευταίες ημέρες - πριν βάλει τέλος στη ζωή του - αισθανόταν τόσο καταβεβλημένος που κοιμόταν έως και 18 ώρες την ημέρα.  

Η νεκροτομή του έδειξε ότι ο ηθοποιός έπασχε, επίσης, από άνοια με σωμάτια του Λούι, μια ασθένεια που προκαλεί τη σταδιακή έκπτωση της νοητικής λειτουργίας, όπως αποκάλυψε η χήρα του Σούζαν Γουίλιαμς, σε συνέντευξή της στο ABC.

Πληροφορίες από: sansimera.gr - wikipedia - ABC