Breaking News

Ο Batman έγινε 80 ετών (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Batman, o φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής DC Comics, δημιουργήθηκε από τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ - αν και μόνο ο πρώτος αναγνωρίζεται επισήμως σαν δημιουργός του -, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλά άλλα μέσα, όπως τηλεόραση, κινηματογράφος και βιντεοπαιχνίδια. Μαζί με τον Superman, αποτελούν τους πρώτους υπερήρωες και είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ιστοριών κόμικ.

Η πρώτη εμφάνιση του Μπάτμαν έγινε στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics, που κυκλοφόρησε το 1939.


Υπόθεση: Ο πολυεκατομμυριούχος Bruce Wayne έγινε Batman εξαιτίας του ότι οι γονείς του δολοφονήθηκαν μπροστά του από έναν κλέφτη όταν ήταν ακόμα παιδί. Δεν διαθέτει υπερδυνάμεις, ωστόσο είναι έξυπνος, γuμvασμένos και εκπαιδευμένος σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Ακόμα, έχει στην κατοχή του gadgets, τα οποία χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών του. Οι σημαντικότεροι εχθροί του Batman είναι οι Ra's al Ghul, Joker, Catwoman, Two-Face, Penguin, The Riddler, Poison Ivy, Mr. Freeze, Scarecrow, Bane, Clayface και η οργάνωση Black Glove.

Στις 21 - 22 Σεπτεμβρίου το εμβληματικό σήμα της νυχτερίδας «έλαμψε» πάνω από πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από τη Μελβούρνη και ολοκληρώθηκαν στα στούντιο της Warner Bros στο Λος Άντζελες.

Δείτε το βίντεο του Euronews.