Breaking News

Η ομιλία του Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Σάββατο o Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της 84ης ΔΕΘ, όπου έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα και το βράδυ μίλησε στο Βελλίδειο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα.

Μεταξύ άλλων, είπε επιγραμματικά, όπως αναφέρεται στα μηνύματα στο Twitter:

• Όσα υποσχεθήκαμε ήταν καλά μελετημένα και κοστολογημένα. Γι’ αυτό και μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Από τους πρώτους δύο μήνες, οι πολίτες κατάλαβαν πως είμαστε μια κυβέρνηση που ό,τι λέει το κάνει κιόλας. Και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε.

• Δυστυχώς, η ΔΕΘ είχε γίνει βήμα ηχηρών εξαγγελιών που μετά διαψεύδονταν. Σήμερα σπάω μια κακή παράδοση. Καταθέτω ένα ετήσιο σχέδιο το οποίο θα κριθεί στην επόμενη Έκθεση. Από σήμερα, στο βήμα της ΔΕΘ δεν θα εκπέμπονται υποσχέσεις. Θα αναλαμβάνονται δεσμεύσεις.

• Η ανάπτυξη είναι το πιο σημαντικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Αποτελεί πολιτική προτεραιότητα από την οποία θα κριθεί η επιτυχία της κυβέρνησης. Θα μειώσουμε την ανεργία. Θα δημιουργήσουμε πολλές καλές δουλειές. Θα βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών. 

• Αυτά είναι τα μέτρα μείωσης της φορολογίας που θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. Και θα υπηρετήσουν το στόχο για ανάπτυξη για όλους. (δείτε αναλυτικά στο βίντεο τα μέτρα μείωσης της φορολογίας).


• Πριν ακόμη κλείσει το 2019, προωθούνται με ταχύτητα πολλά δυναμικά επιχειρηματικά σχέδια. Τα οποία θα προσφέρουν στη χώρα δημόσια έσοδα και στους πολίτες θέσεις εργασίας και καλές αμοιβές. 


• Στόχος μας η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης, η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Δεν μπορείς να είσαι υπέρ της εργασίας και ταυτόχρονα να την υπερφορολογείς. Ειδικά σε μια οικονομία με εκτεταμένη αδήλωτη/υποδηλωμένη εργασία. 


• Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της υποδηλωμένης εργασίας και της κατάχρησης των ευέλικτων μορφών εργασίας. Θεσπίζουμε αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μόνιμη απασχόληση.


• Η προστασία του πολίτη αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, είναι όμως και προϋπόθεση ανάπτυξης. Γιατί πώς θα ανθίσει μια γειτονιά που πολιορκείται από το έγκλημα; Ποιος έμπορος θα ανοίξει μαγαζί όταν απειλείται ο τζίρος του από ανεξέλεγκτο παραεμπόριο; 


• Η Ενέργεια και το Περιβάλλον αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Η παραγωγή ενέργειας συνδυάζεται, πλέον, με την προστασία των φυσικών πόρων και πρέπει να συμβαδίζει με το κοινό όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.


• Η Βόρεια Ελλάδα είναι ο χώρος τον οποίο κατεξοχήν αφορά η ανάπτυξη για όλους και ορίζεται από το τρίπτυχο Επενδύσεις-Υποδομές-Καθημερινότητα. Προτεραιότητά μας, η προστασία και ενίσχυση των μακεδονικών προϊόντων με τη δημιουργία και διεθνή πιστοποίηση ενός συλλογικού σήματος.


• Θέλω η κυβέρνησή μας να κρίνεται από τα έργα της, όχι από τα λόγια της. Αυτό το δείγμα γραφής δώσαμε τους πρώτους 2 μήνες. Θα δουλέψουμε σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολίτων. Ενωμένοι οι Έλληνες θα φέρουμε την πατρίδα μας στο δρόμο της προόδου.

Δείτε την ομιλία του.