Breaking News

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Όταν κάποιος ακούει Μακεδονία να σκέφτεται τη δικιά μας» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια. Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Έχω επισημάνει σε όλες τις διεθνείς επαφές μου το ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια. Ωστόσο, προσθέτω αυτό που είχα πει προεκλογικά, ότι είναι μια κυρωμένη από τη Βουλή συμφωνία που δεν αλλάζει κατά το δοκούν.

Αυτή τη διαπίστωση είχα κάνει, μιλώντας από τη Βουλή, θέτοντας όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους...

Η συμφωνία δεν προβλέπει διαδικασία τροποποίησής της, παρά μόνο έλεγχο της εφαρμογής της. Θα είμαστε πολύ αυστηροί ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας, την οποία θεωρούμε κακή και την κληρονομήσαμε».

Και πρόσθεσε: «Μίλησα για την ανάγκη να στηρίξουμε το brand της Μακεδονίας - αυτό το οποίο αποκαλώ πραγματική, αυθεντική Μακεδονία - και να κερδίσουμε παγκόσμια το παιχνίδι της επικοινωνίας. Όταν ο άλλος ακούει Μακεδονία να σκέφτεται τη Μακεδονίας μας, την πραγματική Μακεδονία. Αυτό δεν καθορίζεται από τη συμφωνία, έχει να κάνει με εμάς, με τη δυνατότητά μας να υποστηρίξουμε την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει κανονιστεί ακόμα συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το One Channel. Ολόκληρη η συνέντευξη στο 2ο βίντεο της ΕΡΤ, που ακολουθεί.