Breaking News

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: ΗΠΑ - Ελλάδα 69-53 (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 69-53 και πλέον αναζητά τη Δευτέρα τη νίκη με +12 απέναντι στους Τσέχους για να μπορέσει να συνεχίσει στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας δεν βοήθησαν την ελληνική ομάδα να περιορίσει τη διαφορά. Μοναδικοί διακριθέντες για την Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Σλούκας, που προσπάθησαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν.

Στον άλλο  αγώνα του ομίλου η εντυπωσιακή Τσεχία νίκησε τη Βραζιλία με 93-71.

Δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

ΗΠΑ (Πόποβιτς): Μπαρνς 9, Μπράουν 8, Χάρις 3 (1), Μίντλετον 4, Μίτσελ 10 (2), Πλάμλι, Σμαρτ 3, Τέρνερ 8, Γουόκερ 15 (3), Γουάιτ 9 (1).

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 15 (1), Αντετοκούνμπο Θ. 1, Μπουρούσης 3, Καλάθης 5, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης 3 (1), Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 7 (1), Πρίντεζης 6, Σλούκας 13 (3), Βασιλόπουλος.

Μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, συγχαρητήρια στις ΗΠΑ και τον κόουτς Πόποβιτς. Η τακτική μας δούλεψε αρκετά, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, γιατί στην επίθεση ήμασταν άστοχοι, ακόμη και στις βολές. Δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Η προσοχή μας τώρα είναι στην Τσεχία και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να κερδίσουμε ένα ματς με 12 πόντους, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ κι όχι τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μας, θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προκριθούμε».