Breaking News

Θανάσης Λάλας: «Είμαι ευτυχισμένος που καταστράφηκα γιατί βρήκα τον εαυτό μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας στην εκπομπή «One Talk Weekend» του One Channel, στην οποία μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε, τη σχέση του με την τέχνη, τη δημοσιογραφία και τα μελλοντικά του σχέδια.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα. Γιατί βρήκα τη ζωγραφική, βρήκα τον εαυτό μου. Πλέον ζω πάρα πολύ ήρεμα» τόνισε ο δημοσιογράφος, ενώ πρόσθεσε: «Είναι εργαλείο μου η τέχνη για να πω κάτι που αισθάνομαι. Ποτέ δεν το έκανα επάγγελμα. Θέλω να ζωγραφίζω μπροστά στον κόσμο. Κάνω ζωγραφική γιατί δεν αντέχω τη ζωή. Ξέρω την ανυπαρξία μου».

Επίσης, είπε στην Αθηναϊδα Νέγκα, αναφερόμενος και στην πρόσφατη περιπέτεια που βίωσε:

«Δε χρωστάω πολλά λεφτά σε κάποιον. Χρωστούσα όταν ήρθε η κρίση και έκλεισε το περιοδικό. Όταν ήρθε η αναποδιά, ευτυχώς, εκποίησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου και ρύθμισα τις οφειλές και τα χρέη. Είναι τακτοποιημένα σχεδόν όλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο που διεκδικεί τα χρήματα του. Αλλά με τους ανθρώπους υπηρετούν το νόμο με έναν τρόπο που αφήνει τους ανθρώπους έκθετους και αναξιοπρεπείς...

Έγινε ένα σκηνικό σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο τμήμα, έγιναν οι μηνύσεις, και θα ακολουθηθεί ο νομικός δρόμος. Είδα φοβερούς παραλογισμούς σε αυτή την υπόθεση. Περισσότερο τρελαίνομαι γιατί εάν κάποιος δεν έχει τους δικηγόρους, τι θα κάνει; Για ένα χρέος 800 ή 1.000 ή 10.000 ευρώ... Δεν είναι έγκλημα το να χρωστάς. Έγκλημα είναι το να έχει λεφτά και να μη ξεπληρώνεις το χρέος σου».

Για τα μελλοντικά του σχέδια αποκάλυψε: «Ετοιμάζω βιβλία για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έχω πολύ υλικό. Με τίμησε ο πρόεδρος μιλώντας μου τόσες ώρες. Ξανά διαβάζω τις συνεντεύξεις για να κάνω αυτά τα βιβλία. Ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί άρεσαν στον κόσμο τόσο πολύ. Έγινα γνωστός στη ζωή μου για τρία - τέσσερα πράγματα, μεταξύ των οποίων οι συνεντεύξεις αλλά και το ό,τι που και που με συλλαμβάνουν...».