Breaking News

Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού η Καλιφόρνια (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι στην Καλιφόρνια θα μείνουν σήμερα χωρίς ρεύμα, καθώς γίνεται επιχείρηση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων καλωδίων, τα οποία ενισχύουν τις πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία.

Την ίδια στιγμή - όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC - διεξάγεται έρευνα από τις αρχές για την Pacific Gas & Electric (PG & E), μετά την περικοπή της ενέργειας σε 970.000 κατοικίες και επιχειρήσεις. Μάλιστα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι άλλα 650.000 κτίρια θα αντιμετωπίσουν σήμερα προληπτικές διακοπές.

Την Κυριακή ο κυβερνήτης Gavin Newsom κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τη νύχτα της Κυριακής ξέσπασε μια νέα πυρκαγιά, η Getty Fire, η οποία χθες, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έφτασε στις πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες.

Χιλιάδες κάτοικοι κοντά στην πλούσια γειτονιά Brentwood κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανάμεσά τους ο Arnold Schwarzenegger και ο σταρ του NBA LeBron James.

Σύμφωνα με το BBC, στο Λος Άντζελες, η πυρκαγιά Getty έχει κάψει πάνω από 600 στρέμματα (242 εκτάρια) και περίπου 10.000 κτίρια βρίσκονται στη ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης. Τουλάχιστον οκτώ κατοικίες έχουν καταστραφεί και πέντε άλλες έχουν υποστεί ζημιές.



Στη Βόρεια Καλιφόρνια, τα σχολεία παραμένουν κλειστά στην κομητεία Sonoma, όπου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές η πυρκαγιά Kincade, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και έκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα γης. 

Η πυρκαγιά Kincade κινήθηκε από το βορρά προς το νότο, φτάνοντας σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του San Francisco. Περίπου 180.000 άνθρωποι στα βόρεια της πολιτείας είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.