Breaking News

«Football Stories»: Επεισόδιο 9 - «Φλέγεται» το Μπομπονέρα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο επεισόδιο, που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, το «Football Stories» με τον Γιώργο Λέντζα και τον Άγγελο Γιακουμίδη ταξίδεψε ξανά στην Αργεντινή.

Το να βρεθείς στην Αργεντινή και να μην παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, το ιστορικό Μπομπονέρα, αποτελεί το ύψιστο ποδοσφαιρικό ατόπημα.

Έτσι, λοιπόν, ο Άγγελος και ο Γιώργος βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην γνώριμη πλέον συνθήκη της - μέχρι την τελευταία στιγμή - ελπίδας, να αποκτήσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση της Μπόκα με τη Λίγκα Ντε Κίτο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ώσπου να έρθει η τελική ώρα της κρίσης, ταξίδεψαν από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Ροζάριο, κυνηγώντας τις πιο χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές ιστορίες που μυρίζουν Αργεντίνικο πάθos.

Αρχικά, βρέθηκαν  στην διάσημη εκκλησία του Μαραντόνα, για να χειροτονηθούν κι επίσημα ως μέλη της πιο ιδιαίτερης “θρησκείας”! Το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει όλους τους πιστούς του ποδοσφαίρου, γεννάται αυτόματα και είναι αδύνατον να μην απαντηθεί στην Αργεντινή: Μαραντόνα ή Μέσι;

Έτσι, λοιπόν, ο επόμενος σταθμός τους ήταν το ιστορικό γήπεδο της Νιούελς Ολντ Μπόις, όπου έκαναν την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου τόσο στον μέντορα του Μέσι, τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε, αλλά και στον Χόρχε Παουτάσο, που διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα αλλά και στην Εθνική Αργεντινής!

Επιπλέον, το Ροζάριο, πέρα από γενέτειρα του Μέσι, κουβαλάει και την βαριά κληρονομιά της γενέτειρας του μεγάλου επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, και το Football Stories ένανε μια υποχρεωτική παράκαμψη, για να μιλήσει με τον ετεροθαλή αδερφό του Τσε, ο οποίος αποκάλυψε πράγματα για τον άνθρωπο πίσω από το μύθο.

Τέλος, επιστρέφοντας στο Μπουένος Άιρες, λίγο πριν ζήσουν από κοντά το τι σημαίνει να φλέγεται το Μπομπονέρα, ο Άγγελος και ο Γιώργος εκπλήρωσαν άλλο ένα όνειρο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων: βρέθηκαν στο ίδιο το γήπεδο της ιστορικής “τηλεοπτικής” ομάδας των παιδικών τους χρόνων, των Ατρόμητων, και μίλησαν με τον Ταρούσα, τον πρώτο ποδοσφαιρικό ήρωα πολλών!

Δείτε την εκπομπή στο βίντεο ή στον ΑΝΤ1