Breaking News

Απόψε στην «Αυλή των Χρωμάτων»: Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απόψε, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ2, η «Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή. Η ανακοίνωση  της εκπομπής αναφέρει:

Ο δημιουργός με το έντονο προσωπικό ύφος, ο οποίος ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα, για την αμεσότητα και τις καθαρές μελωδίες του, μας χάρισε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και εξακολουθούν να συγκινούν με την πρωτοτυπία και την ελληνικότητα τους.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά: «Όποιο σημείο του σώματος του Κουγιουμτζή κι αν ανοίξεις, θα τρέξει Δικαιοσύνη» και είναι αλήθεια ότι ο γνήσιος καλλιτέχνης είχε πλήρη ταύτιση με το έργο του.

Στάθηκε ανυποχώρητος ως το τέλος, σεμνός και παραγωγικός, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Ήρθαν στη φιλόξενη αυλή μας και μίλησαν για τον Σταύρο Κουγιουμτζή και το σημαντικό του έργο, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Γιώργος Ανδρέου, ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και δημοσιογράφος Θανάσης Γιώγλου, ο μουσικολόγος και πιανίστας Νίκος Ορδουλίδης και ο εκδότης Θανάσης Συλιβός.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον αγαπητό φίλο της «Αυλής των Χρωμάτων», Θανάση Γιώγλου, ο οποίος μελετά χρόνια το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή και με την πολύτιμη συμβολή του, με πολλή αγάπη και περισσή φροντίδα πραγματοποιήθηκε αυτό το αφιέρωμα.

Τραγουδούν: Μιχάλης Δημητριάδης, Παναγιώτης Λάλεζας, Λιζέττα Νικολάου, Μαρία Σουλτάτου, Δέσποινα Ραφαήλ.

Ενορχηστρώσεις-επιμέλεια ορχήστρας: Νικήτας Βοστάνης.

Παίζουν οι μουσικοί: Νικήτας Βοστάνης (φλάουτο / τζουράς), Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι), Θάνος Διαμαντόπουλος (μπουζούκι), Άγγελος Κουσάκης (κρουστά), Θάνος Μπένος (πιάνο), Απόστολος Βαλσαμάς (ούτι), Νικόλας Βοστάνης (μπάσο), Γιώργος Κότσικας (βιολί).

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου «Ο Ορφέας»: Αργύρης Κωστάκης, Κωνσταντίνος Κολοβός, Ξένια Ασημάκη, Μαρία Μακρή.

Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Κότσαλος.



Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης.